Kanye West – Yeezus

av strambergare

Image

Snabba åsikter på det hypersnabba internetet, annars finns man inte. Så är väl regeln inhuggen nånstans? Tror så.

Tror inte att West har drämt ihop en ny 10.0 på Pitchfork, inte här hemma heller för den delen. Och det spelar ju absolut ingen som helst roll, en jävligt bra skiva är det likväl.

I wanna fuck you hard on the sink
After that get you something to drink
Step back, can’t get spunk on the min

Ja, varför inte lixom.

Jag var lite rädd innan, att det skulle bli något riktigt dåligt. Rick Rubin lixom, där kan vi snacka om en snubbe som är jävligt knepig. Och ihop med Kanye West? Musikvärldens i särklass knepigaste snubbe? Borde ju ba implodera.

Och sen snackar Rubin i nån intervju om att skivan i princip var helt ofärdig när Kanye kom över med råmaterialet, två veckor innan deadline, och att de sen slängde ihop ett mästerverk. Det är ju ba klassisk rockmyt som man inte vill falla för.

Men sen, sen kom den där fantastiska intervjun i NY Times med Kanye. Allt med skivan har handlat om att vara minimalistisk och lite dark. Om sin tidigare stil säger han: Yeah, kill self. That’s all I have to say. Kill self.

Där blev jag omvänd att det kanske blir något grymt av det här. Han är ju trots allt så underbart knäpp i huvet när han vill. Och med skivan i lurarna är jag helt omvänd. Den är dark på Kanye-vis, alltså inte särskilt dark, mest knasig och med mycket grandiosa-tankar-om-sig-själv-feels.

I rather be a dick than a swallower

She instagram herself like bad bitch-alert

Kul också att Justin Vernon fick hoppa in igen. Är så extremt nyfiken på deras relation alltså.

Jag älskar alla soulsamplingar som slängs in i den skitiga ljudbilden, hur de vävs in är väldigt snyggt alltså. Lite guld på rosten.

Sista spåret är rent guld bara.

Uh, black girl sippin white wine
put my fist in her like a civil rights sign
and grabbed it with a slight grind
and held it til the right time
and then she came like A-A-A-A-HHHHH!!!!

Tänk om man ändå kunde få vara lite megalomanisk ibland, det verkar vara så roligt.

Annonser