The Avengers

av strambergare

Så jag såg den här i lördags. Jag stegade in, pungade upp 400 jävla spänn för tre biljetter, betalade ytterligare typ 150 spänn för popcorn och läsk, fick plocka på mig ett par jävla brillor som jag skulle sätta ovanpå mina vanliga jävla brillor, jag behöver inte säga att de satt jävligt dåligt, men de gjorde dem. Jag fick se inte bara en trailer, utan två, för Prometheus som jag konsekvent har undvikit på grund av att jag vill ha en ren upplevelse av den filmen, alltså inga jävla trailerspoilers. Jag fick ha en ungjävel bakom mig som av ren pur glädje instinktivt kickade min stolsrygg varje gång det blev lite fnissigt. Jag var pissnödig till den gränsen att jag trodde att jag skulle pissa ner mig efter en timme. ALLA skrattade högt åt Sasha Baron Cohens (stavar han så? skitsamma) pissiga och lama rassesexismblajskämt, inklusive jag och hela tiden skulle glasögonen vandra bort från min näsa.

Vilket helvete jag beskriver egentligen.

Men, tamigfan om det inte var det bästa jävla helvetet någonsin i så fall. För jag njöt. JAG NJÖT så inåt helvete av The Avengers. Det fanns mycket man kunde klaga på i filmen, drar de lite snabbt så det är avklarat; VAR E BRUDARNA??? Vem hade ansvar för humorbitarna i manuset? Skicka hen till anstalt.

Annars vare bara wowzers på wowzers. Jag satt nog som ett leende, dregglande fån i två och en halvtimme. Filmen var, som man ofta säger; FUCK OFF NÄ NO WAY HA HA HA.

Jag ska vara ärlig om jag hade rätt låga förväntningar. Av de filmerna som föregått The Avengers har jag bara sett den första Iron Man-filmen och den var ju skitdålig. Töntig, tråkig, värdelös. Skulle kunna gå in närmre, men då måste jag se om den och det vill jag faktiskt inte. Men såhär;

i) sunkig hårdrock, ew
ii) varför är tony stark en sån jävla fitta?
iii) seriöst, varför är han en sån fitta? och varför ska jag heja på honom?
iv) varför är det inte bara någon som plockar ut ljusklumpen ur honom????????????
v) hmm, om jag inte missminner mig innehöll den mycket sunkig kvinnosyn

och Iron Man 2 sägs ju vara ännu sämre. Men Thor och Captain America har väl fått försiktigt positiva recensioner här och där, fast det fick ju även Iron Man, så jag venne.

Men i The Avengers är allt på plats, på nått sjukt vänster. Den outhärdliga Tony Stark funkar faktiskt, helt jävla otroligt, men han funkar, jag tycker till och med om karaktären (stundtals, han drar rätt många trötta ”skämt”). Hulken är ju ba för GO’! Ge Mark Ruffalo en movie som Bruce Banner kvickt, spillerill om Hulken fått sig en och annan film med olika skådisar på senaste tiden, Hulken här var ju fantastisk (kanske bara fantastisk i Avengers-universumet i och för sig, hmm). Black Widow var kickass faktiskt, Thor och hans brorsa var fina, Captain America var ett sånt härligt amerikanskt fucktard att jag inte vet om det var medvetet eller om snubben var allvarligt skriven, hursom, härlig hjälte. Hawkeye var oerhört menlös, men fick in ett par härliga pilbågsgrejer, så han var bra ändå. Nick Fury, LOL.

Harry Dean Stanton var med.

HARRY DEAN STANTON

Nån sa förut till mig att filmens tänk var att komprimera barns superhjältelekar till en film. Och ja, med det synsättet så är ju The Avengers hur bra som helst. Nu kommer Iron Man och gör såhär! Men då kommer den här ondingen och skadar Iron Man och gör såhär! Amen då kommer Thor med sin hammare! Och då går det såhär! MEN DÅ kommer den här och ba PAOW YAOW JIHODDLE!!! KABOOM.

Lyckan.

Jag vill se den igen.

Men utan 3D, Gud i himmelen vad jag avskyr 3D-bio. Det är ett så dumt påfund och givetvis ska 3D-visningarna ha bästaste biograferna. Hatar’t så himla mycket. Men jag kände ändå att det var roligt. Bunkra upp med största byttan popcorn, dricka orimligt mycket läsk, ha några polare med sig, sitta i fullsatt salong med peppade svennar med samma inställning och så se en storslagen Hollywood-produktion. Klart det är fun lixom.

MEN, det kunde varit bättre. MEN, det skiter jag i! Haha!

Annonser