bob hund (film)

av strambergare

Nämen! Vilken oväntat fin film ändå, eller oväntad och oväntad, men ändå, den kunde ju varit bra mycket ointressantare gjord än vad den var.

Alltså lägga fokus på deras liveset bara och sen varva det med lite montage med kommentarer klippta över. Så som många tycker är nice att göra. Typ 2 steg från Håkan (alltså kan inte släppa hur ful den jävla titeln är). Men istället så sitter bandet mest och lyssnar på deras egen musik.

Låter så himla tråkigt, men blir så befriande. Första halvtimmen är mestadels det. En inblick i skapandeprocessen, det är inte så himla jäkla roligt hela tiden. Vilket, motsägelsefullt, blir väldigt kul. De sitter i märkligt utspridda positioner och synar sin egen musik, njaae in med hi-hat och så vidare. Det är ju mycket mer spännande än att bara varva snack med lite snygga, fräscha bilder. Det finns ju ingen glorifiering över huvud taget här. Conny jobbar på lager och Jonas lagar fisk, det är ju hur underbart som helst. Inblick i människors livsfilosofi, utan att de bara rabblar plattityder de inte lever för, utan att se att de faktiskt på fullaste allvar lever som de lär. Mycket fint.

Sen en sak, för oss fans, är det jättekul att få se Thomas Öberg snacka. Han har ju mer eller mindre varit tyst hela tiden sen de återvände efter Bergman Rock-rockandet. Men här får han sväva ut och snickesnacka om låtskapande, livet, bob hund.

Ska lätt se filmen igen, älskade att det var många bilder från KnappKarlsson-konserten, tror inte att jag såg mig själv, men jädrar vilken konsert det var ändå.

Annonser