Saker man borde göra oftare #002

av strambergare


Det finns en handfull svenska artister och band som kan skriva popmusik som river på rätt sätt. Typ Mattias Alkberg, bob hund, Anna Järvinen (ja, hon river vad än ni säger om sävlighet och skörhet) och Olle Ljungström.

Och så Ulf Stureson. Så upp över öronen trist att han inte har större erkännande ändå. Senaste skivan Beroende är lätt en av de bästa popplattor det här landet kramat fram, eller bankat fram, eller hur nu länder får fram skivor. Bara inledande låten Alla nätter sen, den är så spännande, överallt är ljud och sången är perfekt, texten är bra, spännande, frisk, lite stream of consciousness. Sen att skivan bara blir bättre och bättre, det är ju knäppt egentligen.

Du säger att du är beroende av spriten
jag skulle vilja säga att du satt i skiten,
ända från början,
från första början

Vilken jävla inledning på en låt. Man förstår direkt att det här blir inte kul, det här blir svart och äckligt. Och så blir det det och man blir ledsen. Men ändå glad, att någon, Ulf, gjort en så fin låt som skit.

Så, jag hade egentligen inte så mycket att säga. Jag drog igång skivan Beroende och kom på mig själv med en sak man borde göra oftare: Lyssna på Ulf Stureson.

Annonser