Klubben (SVT)

av strambergare

SVTs nya websatsning får mig att bli en bonnläpp. Här ringar de in precis allt som gör att jag har så jäääävla svårt för storstan. Deras vurm för klubbkultur, en klubbkultur som dessutom är så sjukt tråkig. Och dessutom bjuds vi på klockrena spjutspetsanalyser:

– Grottmän hade nån egen lixom HB, å i typ Amazonas käka dom typ nån flugsvamp.

Alkoholvurmen, sitta på facebook innan och skriva statusuppdateringar á la NU KÖR VI (detta är dock inte bara förknippat med innerstadsliv, utan återfinns överallt i landet), DJs.

Och alltså jag vet inte, känns jättetöntigt att säga ”bättre i berlin”, men tamigfan, det är faktiskt så jävla lamt i Stockholm. Det är det tråkigaste stället att gå ut på.

Inte det att människor inte festar, det gör dem, oh ja, men den där låtsasdekadensen, skit i andra, slapp attityd, det är liksom en upphöjd känsla där. Men egentligen är det inte bättre än en finlandsfärja, vilket vinjetten befäster, då den liknar en reklam från nått båtföretag.

Och mot slutet av första avsnittet möts tittaren kort av en herre som heter Timo Wolin, en uteliggare som dansar utanför klubbar, han skildras som en jävla kuf fulla människor skrattar åt. Det är fan vidrigt faktiskt, man kan väl argumentera för att det är ju faktiskt realistiskt att han uppfattas så! Men fuck u då.

Annonser