Drive (2011)

av strambergare

Det här var ju en rätt så himla cool movie. Kommer nog hamna högt i kurs hos Boondock Saints-dudes, trots att den verkligen har grejer som inte borde falla dem i smaken. Typ ambient soundtrack, långsam, lite keff och diffus klippning och småupphackad handling (fast i kronologisk ordning SOM TUR ÄR).

Men desto mer att GILLA ju! Brutala scener med kaboomvapen, snabba bilar, blod, trevlig brud, unge som inte är jobbig, knivar i ryggen, gaffel i öga, strippteasetuttar, stringrumpor, gamla gubbar som styr spelet, ja ni hör ju.

För en annan som sällan faller pladask för sånt här längre, så finns det ju en hel del att klaga på. Alltså, jag gillade den här, den är grym, 3/5-grym lixom. Men Ryan Gossling, vilken jääävla tråkmåns. Så apart och tafatt. Innan hämndtjosan drog igång var han så tröttsam, ville bara skaka och skrika honom i ansiktet. MEN VAFAN DUDE.

När lillkillen går fram med en skrämselmask och ba BU och Ryan ba ”….scary….”, man ba AMEN GU’ VA ERE FÖR JÄVLA FEEEEL PÅ DEJ DUDE.

Och på något vänster, trots att han verkar vara världens plattaste människa, så lyckas både bruden och ungen digga honom. Bra jobbat ändå ju.

Han har ju trots allt en guldjacka med en skorpion på. INTE ATT FÖRGLÖMMA. Han älskar den verkligen, ojojoj vad han älskar den. Till och med när den är full av gammalt blodstänk älskar han den. Ba knallar runt mitt på dan dränkt i blod, fastän han är värstaste dödshotad. Så jäääävla cool och rad snubbe! Love it!

Nej, just ja, det där gillade jag ju inte alls. För att det är så korkat och töntigt, så vare ju.

Sen kunde jag inte släppa att electromuzaken from ze Ed Banger kändes sex år för sent, de borde skippat de poppigaste bitarna (speciellt tantballaden de drog till med, den var verkligen allt annat än tuff, bara sökt) och hållit sig till de tjocka syntarna och ambienta, fan vad snyggt det var ibland. Ljudmakarna har över huvud taget lagt ned ett göttigt jobb. Riktigt bra. Älskade de överdrivna köttljuden de slängt in, eller motorljud som till och med en sån körkortslös superointresserad bilmänniska som en själv att digga med.

Hmm, vad fanns mer som låg och skavde…Nä, det var nog det. Det blev lite väl sökt ibland, Ryan Gossling var pretty jäkla booooring och electropopmuzaken var sisådär va. Resten var tipp, grym rulle.

Just ja, sista. Det där med att den skulle vara vår tids Taxi Driver. Come on! Uppenbara likheter såklart, men milsvida kvalitetsskillnader. Men Drive var fortfarande en god film och kommer uppnå en viss kult bland dudes, det kan ni hoppa upp och sätta er på.

Annonser