Hydrophobia Prophecy

av strambergare

Om man är medlem på Playsation Plus för tillfället får man lite lir gratis. Just nu får man till exempel alla gamla härliga Crash Bandicoot-spelen (INKLUSIVE KART-SPELET SOM ÄR WOWZERS). Men också Hydrophobia Prophecy.

Å jag vet inte vad jag har att säga om det spelet. Vi får nog börja från den berömda början.

Man är en tjejbrud i framtiden, man är en hacker och har därför dreads. Allt är neon och i örat har man ständigt kontakt med en dude med gula tänder. Helt out of the blue så sprängs massa grejer när man klivit in i en hiss och massa terrorister väller in på rymdbasen där man är belägrad. Och nu måste man givetvis stoppa de här, jag menar, ordningen är ur balans och det är inte okej. Vi får reda på att det är en ond brud med tysk accent och grått hår som är the supervillain.

Låter väl som ett helt okej spelupplägg faktiskt. Finns ett tydligt mål och reglerna är enkla, fly och ställa allt till rätta. Med hjälp av list och pickadoll går det mesta att lösa lixom.

Om det nu inte vore för…

ATT DET ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGT.

GUDARS, det är som att hamna i en time warp och befinner sig i den klumpigaste PSONE-eran. Tjejbruden man ska styra är så bångstyrig att man inte vet vad. Hon springer för snabbt, hoppar för segt, rör sig för segt, simmar som en klumpfisk. Kontrollen är hanterbar, men den är ändå helt bedrövlig.

Cutscenes, åhhhh, ni vet när man spelar och man tar ett steg och så blir det cutscene. Det här är ett sånt spel. Det finns inget i hela vida världen som rättfärdigar sånt. Inget.

Det här ett tag nu gjorts uppror bland gamerz som lackar över att spelen är så vägledande. Finns en jätterolig video där en männska har gjort om Quake som om den getts ut idag. Det dyker hela tiden upp textrutor som stör, pilar som visar vägen och så vidare. Det som är roligt med den är att den överdriver lite, spel överlag är ju inte så (eller är det jag som spelar för bra spel? whatevs). Det som är tråkigt med den videon är att den beskriver det här jävla spelet perfekt. Hela tiden har vi snubben med gula tänder som säger PRECIS vad vi ska göra HELA TIDEN. Det är så hjärnlöst att man känner intelligensen flyga upp i atmosfären. Det är som en kass Hollywoodmovie, som också gärna är såhär berättartekniskt. Snubbe i örat berättar, annan snubbe springer, yadayda. Problemet när man applicerar den formeln på spel är att det blir för hjärndött.

Hmm, finns det något mer att klaga på? Säkert. Men det kommer jag inte att upptäcka eftersom jag raderade skiten på bumsen. Så himla, himla, himla dåligt.

Jo just ja, eftersom man för ovanlighetens skull spelar som brud, så blir man ju lite glad, yes tänker man, och dessutom, att ondingen är tjej, vilken grej! Men, vafan, måste vår hjälte stöna hela tiden? Är det verkligen mode att visa magen i framtiden? Varför är hon astuff ibland i själva spelandet, men i ALLA cutscenes den vekaste kärringen i universum som kvider åt allt och ber om hjälp från den gultandade duden?

Ja ni hör ju, katastrofalt.

Annonser