Kirbys Epic Yarn

av strambergare


Fick det här spelet när jag fyllde år och blev klar idag efter en lång tids sporadiskt spelande. Och jag gillade det. Jättemycket.

Patch land som är skådespelet för tyg-och-sylandskapet är riktigt snyggt, till och med på Wii (som fått utstå mycket, MYCKET oförtjänt skit från så kallade gejmers, men såna fjån kan fara åt fanders). Det är trovärdigt och läckert på samma sätt som i Little Big Planet.

Det finns inte så mycket att skriva om egentligen. Kirby hoppar runt, i stället för att ha en omformlig rosaklumpig kropp, är han nu fast i en omformlig trådkropp. Tempot är superputtrigt, ibland blixtrar det till, precis som i gamla gubbar, och man blir en jättetank som skjuter missiler och boxas och lever rövare.

Om man har en kompis kan man vara två, då får den andra vara Prince Fluff. Jag hade en Prince Fluff med mig och det kunde vara JÄVLIGT JOBBIGT, på grund av att kameran vägrar att zooma ut, så man får snällt anpassa sig till den andras tempo och läge. Vilket kan starta smärre konflikter. Men, det är en av spelets regler man får förhålla sig till helt enkelt.

Även om det är för jävligt emellanåt.

Spelet är löjligt enkelt (förutom en boss som var snudd på omöjlig, det eller så gjorde vi fel bara, men dödens död dog han i alla fall TILL SLUT).

Och den mysiga brittgubben som i sann barnaboksanda berättar historien om Kirbys upptåg är så jääävla supersuccémysig. Lätt bra spel helt enkelt. För de som gillar att spela tillsammans, men tyckte att senaste Donkey Kong-liret var för svårt (vilket det var ibland!!!).

Annonser