Två movies – In The Loop och Dunderklumpen

av strambergare

Det här med morgonfilm, eller frukostfilm, film till frukosten helt enkelt. Det måste vara det mest briljanta påfundet ever. Vaknar är trött, käkar macka glor på rulle. Man behöver liksom inte vara så kritisk, bara flyta med och ha det gött. Det är nog därför jag oftast ser s.k. barnfilm på morgonen. Det blir så lätt att lulla med.

Som imorse när vi drog igång Dunderklumpen. Nog för att den är SKUM (ja, det finns många skumma saker) så är den ändå väldigt bra. Älskar budskapsfilmer, speciellt när de dyker upp i slutet. En transportsträcka och sen AHA! det var det allt handlade om alltså!

Inte för att det var jättesvårt att förstå liksom. Per Åhlin står för teckningarna, knappast en kommersfest med USA-hyllningstema.

In The Loop glodde vi på igår kväll. Jag älskar den, den andre var lite mer tröttögd och hängde nog inte med i alla svängarna. Det har redan skrivits kloka saker om den filmen och jag har nog inget mer att fylla i. Mer än att det är en av de roligaste filmer som gjorts på 2000-talet.

Fuckety bye!

Annonser