Talking Funny

av strambergare

HBO samlade Ricky Gervais, Jerry Seinfeld, Chris Rock och Louis C.K. i ett rum och bad dem diskutera humor framför några kameror. Det är givetvis både roligt och intressant när de delar sin syn på humor och hur väldigt olika de är. Jerry som gillar skämt, Louis som berättar tragiska historier och hittar det roliga, Ricky som pekar ut och raljerar över dumhet, Chris får jag inget grepp om, men han har säkert kul.

Min favoritdel i programmet är när Louis C.K. berättar om ett skämt som fastnat i hans skalle. Det är så fullkomligt dumt, Louis ser en dålig komiker göra en parodi på Otis Reddings (Sittin’ On) The Dock the a Bay där texten är utbytt till Sittin on a cock cuz I’m gay. Det uppstår ett bråk kring ifall det är ett roligt skämt på riktigt, eller ifall det bara är dåligt och har fastnat därför. Att man skrattar åt skämtet, istället för med det.

Förhoppningsvis kommer de att göra fler avsnitt, de 45 minuterna försvinner alldeles för fort. Åtminstone kan de göra en podcast. Fast jag tyckte att det gjorde sig väldigt bra i TV, hur de är så väldigt annorlunda mot varandra i kroppsspråk och mimik, är väldigt underhållande att se.

Annonser